Origini

Momentan Ferma Dacilor este închisă pe termen nedefinit în urmă incendiului din data de 26.12.2023. 

Vom reveni!

Dacă v-am spune că harta paleogeografică a mării Sarmatice – formată acum zeci de milioane de ani înaintea erei noastre, include în granițele sale preistorice și dealurile Fermei Dacilor, sau că la Năeni-Fințești, se află un sit arheologic ce cuprinde două așezări traco-dacice, dintre care una fortificată, sigur nu v-am convinge să ne treceți pragul.

Dar dacă însă v-am confirma că aprox. 40 ha de văi și dealuri mângâiate de razele blânde ale soarelui vă stau la dispoziție pentru un răsfăț în natură? … Sau dacă v-am oferi privilegiul de-a tăvăli in dulceață de ardei iuți niste coaste fierte-n bere, direct pe blatul mesei cioplit în piatra cu inserții cochilifere, extrasă de pe fundul mării Sarmatice – secată acum câteva milioane de ani? … Sau dacă pur și simplu, ați primi statutul oficial de daci de seamă și dreptul de-a vă cuibări somnul adânc în colibele dacice construite cu metode și materiale tradiționale de odinioară?!?...

About us
About us

De ce Ferma Dacilor?

Pentru motivele de mai sus, din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională, în 2013 am pus bazele Fermei Dacilor, gândită ca un proiect de, și pentru familie. Din fericire pentru familia dacică extinsă de astăzi, am dimensionat gresit proiectul, putând astfel omeni la un ospăț, peste 150 de daci. Și pentru că ospețele noastre îndestulătoare invită la siestă temeinică, am rânduit cu drag și atenție la detalii pentru voi, 21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane padure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote.

Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.

Testimoniale (ce spun oaspetii care ne-au trecut pragul)

Nică Ionuț, Bucuresti -

Cel mai mult am apreciat modul in care am fost tratati. 
Amplasat intr-o zona foarte linistita si peisaje impresionante, sederea in aceasta locatie este extraordinara! singura problema este ca timpul trece mult prea repede.
Personalul ne-a rasfatat pe toata perioada sederii noastre si nu ne-au deranjat absolut cu nimic, nu ne-au reprosat nimic, cu toate ca am fost un grup destul de galagios. La micul dejun au stat dupa fiecare dintre noi, pana am terminat cu totii de mancat. O experienta placuta. 
Multumim! ”

Aurel Perța, Alba Iulia – 

„ Energie pozitivă, ospitalitate, am simțit caldura degajată de lemnul masiv, animalele se simțeau bine în fermă, mâncarea tradițională foarte diversificată de nota 10, am plecat cu starea de bine adecvată acelui loc!”

Roman Ion Cristian, Bucuresti –

           „ Este genul ăla de loc în care îmi pare rău că stau atât de departe! 

Campeanu Cornelia –

 „ Nu am întâlnit in România mea un loc unde sa manânci atât de bine....e traditia noastră neaoșă aici,e respect pentru tot ce-i românesc, e mult suflet si pasiune!! Dumnezeu sa va binecuvanteze, Cornel Dinicu si Adrian Hadean! Jos pălăria in fața voastră!??

 

Mirela Nuța –

„ Locul asta merita mai mult de 5 stele. Locatie incredibila, mancare de o calitate ireproprosabila, oameni la fel. Pentru cine se respecta, e un loc in care sa iesi din cotidian, sa iti aduci aminte de adevaratele valori ale vieții. De revenit iar si iar, sper sa se poata bucura cat mai multe generații de acest tărâm de poveste.”

LogoFermaDacilor fix

Ferma Dacilor a fost construita intr-un loc plin de istorie si frumusete naturala — zona Dealu Mare-Tohani, judetul Prahova.

CONTACT

satul Tohani, comuna Gura Vadului, judetul Prahova

Pentru rezervari individuale:
rezervarifermadacilor@gmail.com
Pentru furnizori si alte informatii:
fermadacilor@gmail.com