Ospețe

Din dragoste pentru natură și tradiție culinară, la Ferma Dacilor toate ingredientele sunt procurate și atent selecționate pe plan local.

Ferma dispune de-o crescătorie de porci Mangalița, una de berbecuți și una de bibilici și gâște. În viitorul apropiat ferma va deține și-o seră proprie. Astfel, peste 80% din necesarul de ingrediente vor proveni din producția proprie.

Am adaptat cu sfială și decență faimoasele bacanale din antichitate, închinate lui Bachus – Zeul viței-de-vie, al vinului și evident al beției, păstrând pentru ospețele noastre doar rigoarea rețetelor străvechi și pofta de-a stropi din belșug festinul culinar, cu vinuri alese pe sprânceană de la cele mai mândre crame din zonă (Lacerta, Vitis Metamorfosis, Budureasca, Davino, Bazilescu, Serve, Halewood, Rotenberg, Ceptura...).

Meniul nostru este generos și îndestulător; platoul dacic, ciorbe, supe, borșuri și alte fierturi alese, toate mîncărurile din porc, înaripate sau cornute, gătite după caz la foc năprasnic sau scăzute fără grabă la jar molcom, cu pricepere dar mai ales cu dragoste. Bucatele alese sunt însoțite la nevoie, de toate legumele pământului perpelite în fel și chip. Cât despre deserturi spunem doar, … “de te lingi pe dește

Rezervările pentru restaurant in weekend se fac doar pentru intervalele 13:00 - 16:00 si 16:00 - 19:00. In lipsa unei rezervări prealabile, ne rezervăm dreptul de a păstra ordinea rezervărilor. Pentru rezervări confirmati intervalul orar si numărul de persoane la 0728 757 048. 

 

Oferim mesenilor după dorinți, aperitive sau digestive neaoșe (țuici, tescovine, horinci, palinci și alte jinarsuri), dar și băuturi mai fudulite, învățate târziu încoace (whisky-uri, liqueur-uri, vermouth-uri și alte asemenea licori din pribegie). Am mers până-ntr-acolo încât am inclus în meniu și cele mai coconite cocktail-uri, doar așa, din snobism, de dragul oaspeților.

După rang și pofta inimii, oaspeții nostri pot alege unde doresc să-nceapă ospățul:

  • Salonul Principal poate adăposti și sătura deopotrivă în jur de 180 de oaspeți hămesiți;
  • Bucătăria Țărănească asigură răsfățul intimității și romantismul cuptorului cu lemne pentru cei mai de seamă 15 oaspeți, oferindu-le și privilegiul blatului mesei din piatra găzduită milioane de ani de Marea Sarmatică;
  • Foișorul se lasă cotropit de oaspeții iubitori de aer curat și de liniște, feriți din calea dacilor locali de strânsură, în goana drumului lor bătătorit, dinspre și către bucătărie;
  • Terasa cu Grătar si cuptor, acolo unde se desăvârșește jertfa Zeilor, poate primi la nevoie, oaspeți doritori de adierea blândă a vântului și totuși adăpostiți, în caz de răzvrătire a norilor;
  • La cerere și pentru o pungă de galbeni în plus, putem pregăti celebrul nostru Picnic pe Plai, cum spune versul, „...un pic mai aproape de Rai!”

LogoFermaDacilor fix

Ferma Dacilor a fost construita intr-un loc plin de istorie si frumusete naturala — zona Dealu Mare-Tohani, judetul Prahova.

CONTACT

satul Tohani, comuna Gura Vadului, judetul Prahova

Pentru rezervari individuale:
rezervarifermadacilor@gmail.com
Pentru furnizori si alte informatii:
fermadacilor@gmail.com